Merken

Homeopathie 


Homeopathie

Homeopathie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar, wat is homeopathie eigenlijk?

Homeopathie is een natuurlijke geneesmethode om klachten te behandelen. Met natuurlijke homeopathische middelen wordt de eigen geneeskracht gestimuleerd. Hierdoor wordt het gezonde evenwicht hersteld en verdwijnen de klachten.

Bent u op zoek naar homeopathische middelen? Dan bent u bij Broeders Gezondheidswinkel aan het juiste adres! Onze gezondheidswinkel heeft een uitgebreid assortiment aan homeopathische middelen.

Heeft u nog vragen over homeopathie  of over onze homeopathische middelen? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Homeopathie – Homeopathische middelen

Homeopathie is een natuurlijke geneesmethode om klachten te behandelen. Me...

Homeopathie

Homeopathie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar, wat is homeopathie eigenlijk?

Homeopathie is een natuurlijke geneesmethode om klachten te behandelen. Met natuurlijke homeopathische middelen wordt de eigen geneeskracht gestimuleerd. Hierdoor wordt het gezonde evenwicht hersteld en verdwijnen de klachten.

Bent u op zoek naar homeopathische middelen? Dan bent u bij Broeders Gezondheidswinkel aan het juiste adres! Onze gezondheidswinkel heeft een uitgebreid assortiment aan homeopathische middelen.

Heeft u nog vragen over homeopathie  of over onze homeopathische middelen? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Homeopathie – Homeopathische middelen

Homeopathie is een natuurlijke geneesmethode om klachten te behandelen. Met natuurlijke homeopathische middelen wordt de eigen geneeskracht gestimuleerd. Hierdoor wordt het gezonde evenwicht hersteld en verdwijnen de klachten. Homeopathie gaat ervan uit dat het zelfgenezend vermogen tijdens deze geneeskunde centraal staat. Dankzij een prikkel van de homeopathische middelen krijgt uw vermogen een boost. Voor vrijwel alle kwaaltjes zijn er homeopathische middelen beschikbaar.

Echter kan deze geneeskunde onder druk komen te staan tijdens omstandigheden waardoor homeopathische middelen niet meteen zijn werk doen. De oorzaken kunnen zijn: stress, relatieproblemen, slaapgebrek, opvoeding, teleurstellingen of te hard werken.

Fytotherapie daarentegen is aan geneeskunde waarbij kruiden gebruikt worden als geneesmiddel.  Daarnaast zijn er geneeskrachtige kruiden, artikel 4 enkelvoudig homeopathische middelen, artikel 6 complex homeopathische middelen en Ayurveda voeding.

 

Homeopathische middelen

Op zoek naar homeopathische middelen? Dan bent u bij Broeders Gezondheidswinkel aan het juiste adres! Onze gezondheidswinkel heeft een uitgebreid assortiment aan homeopathische middelen. Homeopathische middelen worden bereid op basis van een extract uit mineralen, planten en dierlijke producten. Voor elke klacht zijn er passende homeopathische middelen die de geblokkeerde geneeskracht stimuleren en uw lichaam opnieuw herstellen. Homeopathie geneest de hele mens, tijdens een behandeling geneest niet enkel de fysieke klacht ook kan iemands gedrag positief veranderen.

 

Waarom homeopathie?

Homeopathie kent geen schadelijke bijwerkingen, de homeopathische middelen worden uitgebreid getest voordat ze gebruikt worden. Hierdoor is homeopathie veilig voor u en uw kinderen. Daarnaast worden homeopathische middelen gemaakt uit natuurlijke grondstoffen, het milieu wordt nauwelijks belast waardoor het een milieuvriendelijke geneeswijze is.

 

Heeft u nog vragen over homeopathie of over onze homeopathische middelen? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Lees meerSubcategorieën

 • Artikel 4 Enkelvoudig

  Homeopathische middelen

  Homeopathische middelen kunnen de oplossing zijn voor uw problemen. De zogeheten simplex middelen zitten al jaren in het vaste assortiment van Broeders Gezondheidswinkel. Door de grote hoeveelheid aan homeopathische middelen is er voor ieder probleem de juiste oplossing. Artikel 4 enkelvoudig is voor Broeders al jaren een begrip.

  Heeft u nog vragen over de homeopathische middelen? Neem dan gerust contact op.

 • Artikel 6 Complex

  Broeders Gezondheidswinkel - Artikel 6 Complex

  Homeopathische medicijnen

  Homeopathische medicijnen kunnen u helpen tegen uw problemen. De homeopathische medicijnen kunnen ingedeeld worden in twee categorieën, namelijk de simplex en de complex medicijnen. Dit heeft er mee te maken hoeveel componenten er in de geneesmiddelen zitten. Broeders Gezondheidswinkel heeft met een uitgebreid assortiment voor iedereen het juiste complex. Dus zoekt u artikel 6 complex? Dan bent u hier aan het juiste adres!

  Heeft u nog vragen over de homeopathische medicijnen? Stel uw vraag dan gerust.

 • Ayurveda

  Broeders Gezondheidswinkel - Ayurveda

  Ayurveda voeding 

  Ayurveda is een traditionele en eeuwenoude vorm van homepathie uit India voor de totale gezondheid van lichaam en geest. Dit is gebaseerd op de drie constituties in Ayurveda: Kapha, Pitta en Vata. Ayurveda voeding helpt je in balans te komen en bij het genezen van vele kwalen. 

  Wilt u ayurveda voeding kopen? Bij Broeders Gezondheidswinkel kunt u terecht voor diverse Ayurvedische voeding. 

  Mocht u niet zeker weten of dit voor u de oplossing is? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

  Ayurveda voeding: wat is het?

  Ayurveda voeding verbetert de spijsvertering waardoor ziektes voorkomen worden. De essentie van een goede spijsvertering is een volledige vertering en opname van voedsel, en tegelijkertijd het afvoeren van de afvalstoffen. Alles wat wij eten en niet goed verteerd krijgen, vormt giftige afvalstoffen. Hierdoor worden de vitale kanalen geblokkeerd, wat fysieke en mentale problemen veroorzaakt. Het lichaam krijgt dan een verstopping te verwerken, wat een goede spijsvertering verhindert. 

  Herken problemen met uw spijsvertering

  Een minder goede spijsvertering herkent u aan winderigheid, misselijkheid, troebele urine, een stinkende adem en een borrelend gevoel in uw buik. 

  De 3 energietypes bij ayurveda voeding

  De constitutie van de mens is volgens de Ayurveda voeding opgebouwd uit een samenstelling van drie types:

   

  1. Kapha: water en aarde
  Een kapha-type is een rustig persoon die stabiliteit enorm belangrijk vindt. Dit type is sterk, vaak stevig gebouwd en heeft veel energie. Op het vlak van voeding is scherp en pikant eten ideaal, zoals gember, peper en muskaatnoot. Daarnaast zullen rode linzen, bonen en kikkererwten zijn spijsvertering stimuleren.


  2. Pitta: water en vuur
  Het pitta-type is een vurig type dat geen discussie uit de weg zal gaan. Het is iemand die vaak een leidinggevende rol op zich zal nemen en op zoek is naar uitdagingen. Deze persoon heeft een normale lichaamsbouw en houdt absoluut niet van de zon of warm weer. Van koude dranken en voedingsmiddelen, zoals salades en rauwkost, houdt hij het liefst. Daarnaast zorgt eiwitrijk voedsel zoals eieren, soja en tofu voor een goede balans. Het best vermijdt hij stimulerende middelen zoals rood vlees, cafeïne, knoflook en alcohol.


  3. Vata: lucht en ether
  Een vata-type houdt van beweging en is meestal lang en tenger gebouwd. Dit creatief type is voortdurend op zoek naar verandering en heeft vaak last van slapeloosheid. Een zwakke spijsvertering verkrijgt hij door het eten van bonen, gist en kool. De beste keuze zijn perziken, mango en warm voedsel.

   

  Ayurveda voeding: het aanbod

  Ayurveda voeding is suikervrij, vegetarisch en glutenvrij. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan ontgifting. Het aanbod ayurveda voeding bestaat voornamelijk uit kruiden, specerijen en voedselcombinaties

 • Fytotherapie

  Broeders Gezondheidswinkel - Fytotherapie

  Wat is fytotherapie? 

  Fytotherapie staat voor kruidengeneeskunde en is een alternatieve natuurgeneeskunde waarbij kruiden worden gebruikt als geneesmiddel. Bij een fytotherapie behandeling werken de positieve eigenschappen uit de kruiden tegen diverse ziektes, maar ook om de totale gezondheid te verbeteren. 

  Meer weten over wat fytotherapie precies is en wat de beste producten voor u zijn? Neem vrijblijvende contact op met Broeders Gezondheidswinkel.

  Fytotherapie: een goede lichamelijke gezondheid 

  Bij fytotherapie vormt de geest een belangrijk onderdeel van de lichamelijke gezondheid. Dankzij plantaardige middelen kunt u deze balans herstellen. Bloemen, vruchten bladeren en zelfs hele planten worden gekookt en nadien inwendig of uitwendig toegepast. Naast het koken worden planten ook in alcohol getrokken, gedroogd of vermaakt. De droge stoffen kunnen dan verwerkt worden in pillen, poeders of tabletten. 

  Het verschil tussen fytotherapie en homeopathie 

  Hoewel ze allebei werken met plantenextracten werken, verschillen fytotherapie en homeopathie toch van elkaar. In tegenstelling tot fytotherapie ishomeopathie een natuurlijke geneesmethode om klachten te behandelen. Dankzij natuurlijke homeopathische middelen wordt de eigen geneeskracht gestimuleerd. Homeopathie gebruikt dus extreme verdunningen van plantenextracten en dierlijke en minerale grondstoffen. Terwijl dit bij fytotherapie niet het geval is.

  Het andere verschil is dat men bij fytotherapie de focus meer legt op het fysieke gemak, en bij homeopathie kijkt men naar het hele lichaam en dus niet naar de specifieke klacht. 

  Naast fytotherapie en homeopathie zijn er ook geneeskrachtige kruiden, artikel 4 enkelvoudig homeopathische middelen, artikel 6 complex homeopathische middelen en Ayurveda voeding.

 • Kruiden

  Broeders Gezondheidswinkel - Kruiden

  Geneesachtige kruiden online bestellen! 

  Kruidengeneeskunde staat voor fytotherapie, het behandelen van gezondheidsklachten met plantaardige geneesachtige kruiden zoals planten, delen van planten of plantenmaterialen. 

  Wilt u geneeskrachtige kruiden kopen? Bij Broeders Gezondheidswinkel kunt u deze online bestellen in de webshop. 

  Heeft u nog vragen over de verschillende soorten geneesachtige kruiden in ons aanbod of de werking van deze kruidengeneeskunde? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

  Wat is kruidengeneeskunde?

  Het doel van kruidengeneeskunde is het behouden van een goede gezondheid en het bevorderen ervan. Deze natuurlijke geneeskunde bestrijdt klachten en verlicht kwalen op basis van geneesachtige kruiden. Niet voor elk ongemak is een pijnstiller nodig. 

  Wat zijn geneesachtige kruiden?

  Geneesachtige kruiden zijn kruiden zoals een alfalfablad, citroengras, rozenbottel, muntblad en paardenbloemblad. Paardenkastanjes verlichten bijvoorbeeld vermoeide benen, Arnica Montana daarentegen houdt uw gewrichten soepel.

   

    

per pagina
Toont 1 - 12 van de 254 items
 • € 13.24 Op voorraad
  Inhoud: 10g
  Merk: VSM

  Homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze.

  € 13.24
  Op voorraad
 • € 13.99 Op voorraad
  Inhoud: 500tab
  Merk: Vogel

  A.Vogel Silicea D6® is een homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze.

  € 13.99
  Op voorraad
 • € 13.24 Op voorraad
  Inhoud: 4g
  Merk: VSM

  Homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze.

  € 13.24
  Op voorraad
 • € 20.90 Op voorraad
  Inhoud: 30ml
  Merk: Homeoden Heel

  € 20.90
  Op voorraad
 • € 13.95 Op voorraad
  Inhoud: 4g
  Merk: Homeoden Heel

  € 13.95
  Op voorraad
 • € 13.95 Op voorraad
  Inhoud: 4g
  Merk: Homeoden Heel

  € 13.95
  Op voorraad
 • € 13.24 Op voorraad
  Inhoud: 20ml
  Merk: VSM

  Homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze.

  € 13.24
  Op voorraad
 • € 7.37 Op voorraad
  Inhoud: 200tab
  Merk: VSM

  Homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze.

  € 7.37
  Op voorraad
 • € 7.37 Op voorraad
  Inhoud: 200tab
  Merk: VSM

  Homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze.

  € 7.37
  Op voorraad
 • € 13.24 Op voorraad
  Inhoud: 4g
  Merk: VSM

  Homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze.

  € 13.24
  Op voorraad
 • € 13.24 Op voorraad
  Inhoud: 4g
  Merk: VSM

  Homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze.

  € 13.24
  Op voorraad
 • € 13.24 Op voorraad
  Inhoud: 20ml
  Merk: VSM

  Homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze.

  € 13.24
  Op voorraad
Toont 1 - 12 van de 254 items